Koop je woning aan 6% btw bij Deback

Profiteer tot eind 2023 van de afbraak- en wederopbouwmaatregel

Habiter
17 april 2020

Droom je al lang van je eigen huis of appartement? Dan is nu het moment. In heel België geldt namelijk een verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw tot eind 2023. Met deze federale maatregel profiteer jij van interessante prijzen voor nieuwbouwprojecten bij Deback. We zetten de voorwaarden even op een rijtje.

Sloop en heropbouw: wat betekent dit?

Sinds januari 2021 geniet je in heel België van het verlaagd btw-tarief van 6% voor nieuwbouw. Deze relancemaatregel van de federale regering is van toepassing voor de afbraak van een bestaand gebouw en de heropbouw van een woning. Een mooi duwtje in de rug voor wie de stap naar een eigen woning wil zetten.

Het verlaagd tarief geldt zowel voor bouwpromotoren als voor bouwheren. Volgende voorwaarden moeten wel zijn voldaan:

  • De sloop en heropbouw moet door dezelfde persoon gebeuren.
  • De nieuwe woning bevindt zich op hetzelfde perceel als het oude gebouw.
  • Het oude gebouw wordt volledig gesloopt.
  • De totale bewoonbare oppervlakte van de nieuwbouw is maximaal 200 vierkante meter, zowel voor een huis als een appartement.
  • De nieuw woning is de enige en eigen woning van de bouwheer of koper voor de komende 5 jaar.

Heb ik recht op de verlaagde 6% btw?

De laatste voorwaarde ‘enige en eigen woning’ houdt in dat je als bouwheer of koper je domicilie in de heropgebouwde woning hebt en dat je deze – ook wanneer je er een beroepsactiviteit in uitoefent – voor minstens 50 procent effectief als woning gebruikt.

Heb je geen pand dat aan vernieuwing toe is? Geen nood. Deze regeling is ook van toepassing wanneer jij een woning koopt van een bouwpromotor. Zolang jij en de bouwpromotor aan de bovenstaande voorwaarden voldoen, heb je recht op het verlaagde btw-tarief van 6%. De ideale gelegenheid dus om nieuwbouw aan te schaffen, aan een voordelige prijs. Kies je voor een nieuwbouwproject van Deback dan ben je bovendien zeker van een hoogwaardig afgewerkte woning, volgens de laatste technieken.

Klaar voor je nieuwbouwwoning? Ontdek het ruime aanbod van Deback.

Ook als koper geniet je van dit voordelig btw-tarief zolang een aantal voorwaarden voldaan zijn.