Teambuilding Cadzand

Activiteiten van de teambuilding

16 juni 2022

Zeeland is altijd mooi maar in de herfst bieden de gure westenwind en de ruige zee toch altijd nog dat extraatje en na aankomst stappen we al vlug in groep langs het strand om onze appetijt aan te scherpen. Het vooruitzicht op een Japans gastronomisch diner, hier in Cadzand, is dan ook hét gespreksonderwerp met een uitgelaten sfeer tot gevolg. ’s Avonds worden onze verwachtingen ruimschoots overtroffen! De een heeft al wat meer ervaring met de Oosterse keuken dan de ander maar de vele kleine gerechtjes worden unaniem als voortreffelijk bestempeld. Voortreffelijk is ook de korte speech die Stefaan geeft waarin hij de balans opmaakt van de voorbije jaren en zijn visie brengt op de nabije toekomst van zijn bedrijf. Of misschien beter: ons bedrijf.

Training "insight"

De volgende voormiddag is volledig gereserveerd voor de bespreking van ons ‘huiswerk’ dat we kregen. Aan de hand van een vragenlijst distilleerde Insights Discovery voor ieder van ons een persoonlijk kleurenprofiel dat ons meer inzicht verschaft in onszelf én de collega’s. Optimaal functioneren begint immers met zelfkennis en vormt op zijn beurt een sterke basis voor een effectieve(re) samenwerking. De analyse van ieders profiel vergt eventjes wat inspanning maar de vier kleuren symboliseren onze psychologische voorkeuren en leren ons meer over onze eigen reacties en gedragingen tegenover anderen. Daarnaast helpen ze ons te begrijpen waarom anderen soms een heel ander gedrag laten zien (in een gelijkaardige situatie). De oefening besluit dat er eigenlijk geen juist of verkeerd gedrag bestaat en dat de profielen binnen ons team net heel aanvullend en compatibel zijn.

Tijd voor wat ontspanning en we kiezen het ruime sop van de Noordzee. De snelcursus ‘De zeilen hijsen en koers houden voor dummies’ vraagt opnieuw wat aandacht maar al snel dienen een paar landrotten af te haken wegens te weinig zee-ervaring. Gelukkig brengt het binnenzwembad van het hotel het nodige soelaas.

Na wat voor sommigen alweer een kort nachtje was, krijgen we nu de kans om per twee onze samenwerking nog wat aan te scherpen. Met een oerdegelijke Hollandse tandem fietsen we richting Knokke langs het Zwin. Ook hier is de ene al wat handiger dan de ander in het bewaren van zijn evenwicht en zijn oriëntatievermogen. Hilariteit alom.

Met een groepsfoto voor het hotel tenslotte sluiten we onze zeer geslaagde teambuilding af. We kunnen er weer stevig tegenaan !